Restaurant Frenchie: “Als er zoiets voorbijkomt, wil je natuurlijk niet ontbreken.”

In deze serie interviews kijken we samen met een aantal deelnemers terug op de verschillende edities van de kookboeken die door Horecakookboek zijn gemaakt.
‘De Haerlemsche Gastronomie Thuis’ werd in de donkere corona-dagen vlak voor kerst 2020, midden in de lockdown, als eerste in Haarlem gelanceerd. De Haarlemse editie heeft na aftrek van alle kosten meer dan 100.000 euro opgebracht. Dit is verdeeld onder alle deelnemende zaken. Inmiddels zijn kookboeken in Leiden, Utrecht en Den Haag verschenen.

In deze aflevering is het de beurt aan Tim en Lisa van Restaurant Frenchie, gelegen aan de Gedempte Oude Gracht in hartje Haarlem.

Op welke manier heb je (destijds) gehoord over het horeca kookboek?

Horeca Haarlem heeft een groepswhatsapp, daar zitten wij ook in. Het plan kwam via die app binnen en we vonden het gelijk een leuk idee. Dus we wilden graag meedoen.

Wat was voor jouw zaak de aanleiding mee te willen doen?

We vonden het echt een supermooi initiatief en wilden er graag in staan met ons recept. Als er zoiets voorbijkomt, wil je natuurlijk niet ontbreken.

Wat was de verwachting tav. het meedoen aan het horeca kookboek?

Wij zagen een leuk kookboek voor ons, met als bijzonderheid dat je populaire recepten uit de horeca kan namaken. Plus je ziet ook welke restaurants favoriet zijn.

In hoeverre is deze verwachting uitgekomen?

Daarover kunnen we kort zijn: 100%. Het was best spannend of het zou werken natuurlijk, maar het resultaat is helemaal volgens onze verwachting. Mensen hebben de recepten ook echt thuis gemaakt, het is heel leuk om hun verhalen daarover te horen.

Welke reacties heb je gekregen op het horeca kookboek?

Heel veel leuke reacties! Omdat wij ook een afhaalpunt waren, hebben we veel contact gehad met de klanten.

Hoe kijk je terug op het horeca kookboek?

Wij kijken er positief op terug. Het opgehaalde bedrag was misschien niet heel hoog – het was mooi geweest wanneer we daar wat meer uit hadden kunnen halen. Maar eerlijkheidshalve moet ik ook zeggen dat de inspanning niet erg hoog was voor de restaurants die meededen. Het belangrijkste is: alle beetjes helpen in deze tijd.