‘MAN MAN MAN, DE PODCAST’ ONTVANGT EERSTE UTRECHTSE HORECA KOOKBOEK

UTRECHT – De recepten van veertig Utrechtse horecazaken vormen samen het kookboek ‘De Utrechtsche Gastronomie Thuis’. De opbrengst minus de kosten van de verkoop van het boek gaat naar de deelnemende zaken. Vanmiddag ontvingen Bas Louissen en Domien Verschuuren, twee heren van ‘Man man man, de podcast’, het eerste exemplaar van de Horecaburgemeester.

Stadsgenoten en horecaliefhebbers
Bas, Domien en Chris maken al zes seizoenen lang samen een podcast. In Man man man, de podcast bespreken ze hun leven als moderne mannen aan de hand van verschillende thema’s. Ook deze heren hebben een boek uitgebracht en hebben het in de podcast geregeld over (de horeca in) ons stadsie. “Dit kookboek is een mooie manier om de horeca te steunen en voor ons een routekaart om de horeca in de stad te (her)ontdekken.”

De Utrechtsche Gastronomie Thuis
In het kookboek vind je meer dan 80 recepten: van famous New York cheesecake en Indonesische soto ayam tot chique raviolo. Onder andere restaurant Hemel & Aarde, wijnbar Lefebvre, Paul’s Pizza en restaurant WakuWaku deelden hun recepten. In samenwerking met het Horeca Kookboek team rolde de Horecaburgemeester het initiatief uit in Utrecht. ”We zijn trots dat we deze horecazaken hebben vereeuwigd in het kookboek en hopen zo de horeca een positief steuntje in de rug te geven!”, aldus eigenaren Nadia Khaleghi en Kiki Mossink.

Dit weekend kunnen de online bestelde kookboeken worden opgehaald bij een van de afhaallocaties in de stad. Het boek is nog te bestellen via www.utrechtskookboek.nl.