Café van Gunsteren: “Mensen komen speciaal voor ons beroemde broodje stoofvlees.”

In deze serie interviews kijken we samen met een aantal deelnemers terug op de verschillende edities van de kookboeken die door Horecakookboek zijn gemaakt.
‘De Haerlemsche Gastronomie Thuis’ werd in de donkere corona-dagen vlak voor kerst 2020, midden in de lockdown, als eerste in Haarlem gelanceerd. De Haarlemse editie heeft na aftrek van alle kosten meer dan 100.000 euro opgebracht. Dit is verdeeld onder alle deelnemende zaken. Inmiddels zijn kookboeken in Leiden, Utrecht en Den Haag verschenen.

In deze aflevering is het de beurt aan Harry Elzinga van café Van Gunsteren, gelegen midden in de sfeervolle Haarlemse Vijfhoek.

Café Van Gunsteren

Op welke manier heb je (destijds) gehoord over het horeca kookboek?

Via mijn collega’s Nick en Max hoorde ik over het idee. We vonden het direct een goed plan en hebben ons opgegeven om mee te doen. Het was zo’n rare tijd door corona, dit was een welkom initiatief.

Wat was voor jouw zaak de aanleiding mee te willen doen?

We vonden het een ontzettend leuk concept! Eerlijkheidshalve moet ik erbij zeggen dat we een mogelijke opbrengst ook goed konden gebruiken toen we helemaal dicht moesten in de coronaperiode, dus dat maakte het nog wel extra aantrekkelijk. Maar het was het creatieve idee dat voor ons de eerste aanleiding was.

Wat was de verwachting tav. het meedoen aan het horeca kookboek?

We hoopten en verwachtten dat het recept van ons overheerlijke broodje stoofvlees wijdverspreid zou worden. En natuurlijk ook dat er daardoor gasten naar ons café zouden komen om dat geweldige broodje bij ons te eten.

In hoeverre is deze verwachting uitgekomen?

Helemaal! We hebben veel respons gekregen op zowel het recept als onze deelname aan het boek. Daarnaast hebben we een leuk bedrag gekregen uit de opbrengst, omdat het boek in onze regio goed verkocht werd. Dat was een mooie meevaller in lastige tijden.

Welke reacties heb je gekregen op het horeca kookboek?

Ons café heeft superleuke reacties gekregen, heel positief. En nog steeds komen er mensen speciaal voor dat inmiddels ‘beroemde’ broodje stoofvlees bij ons in de zaak.

Hoe kijk je terug op het horeca kookboek?

Ik zie het als een geweldig initiatief van twee helden. Mannen die niet alleen voor eigen gewin zijn gegaan, maar in barre tijden ook aan hun collega’s hebben gedacht. Waarvoor ik ze alsnog bij deze wil bedanken.

Het fameuze Broodje Stoofvlees